Stagiu în domeniul Relațiilor Internaționale

Instituția: 
Domeniul stagiului: 
Relații internaționale
Durata stagiului: 
6 luni
E-mail de contact: 
fellowship@oscepa.dk
Termen de aplicare : 
31 Dec 2017
Studii necesare: 
Licență
DESCRIERE STAGIU: 

Secretariatul Internațional al Adunării Parlamentare a OSCE angajează în mod regulat opt ​​sau nouă absolvenți de studii științifice politice, de drept și de relații internaționale din universitățile din țările OSCE în calitate de cercetători. Bursele sunt acordate pentru perioade de șase luni. Locuințele sunt oferite gratuit și toți cercetătorii primesc o bursă de 650 de euro pe lună, care acoperă cheltuielile minime de trai în Copenhaga sau Viena. Stagiarii se alătură Secretariatului Internațional pentru a dobândi experiență practică în domeniul afacerilor internaționale, iar Adunarea beneficiază, la rândul său, de o capacitate lingvistică crescută, precum și de o capacitate puternică de cercetare.

Responsabiliăți:

Responsabilitatea primară a cercetătotilor este de a efectua cercetări de fond asupra diverselor proiecte ale Adunării și de a oferi asistență funcționarilor și membrilor personalului acesteia.Cercetătorii pregătesc periodic rapoarte de briefing pentru delegațiile parlamentare, inclusiv pentru misiunile de observare a alegerilor și vizitele oficiale ale membrilor Adunării Parlamentare. Aceștia contribuie, de asemenea, la planificarea și executarea ședințelor Adunării, lucrează cu comitetele de adunare, urmăresc activitatea misiunilor OSCE și ajută la redactarea diferitelor rapoarte ale Adunării. În plus, cercetătorii sunt uneori rugați să ajute la redactarea discursurilor și declarațiilor și să scrie lucrări privind proiectele speciale întreprinse de Secretariatul Adunării. De asemenea, aceștia asistă la munca practică zilnică în birou, cum ar fi copierea, depunerea și alte treburi necesare.

Calificări:

Secretariatul recrutează, în principal, studenții absolvenți cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, cu abilități puternice de cercetare și scriere, precum și cu un fundal academic solid. Toți solicitanții trebuie să fie cetățeni ai statelor participante la OSCE. Sunt preferabile interesele specifice în politica regiunii OSCE, în special a fostei Uniuni Sovietice. Fluența în limba engleză scrisă și vorbită este obligatorie, deoarece este vorba de limba de lucru, și este preferabil cunoașterea unei alte limbi oficiale OSCE (franceză, germană, italiană, rusă sau spaniolă). Sunt necesare, de asemenea, competențe informatice pentru prelucrarea și cercetarea cuvintelor. Toate bursele cer un angajament de șase luni.

Procedura de aplicare:

Bursele sunt disponibile de două ori pe an: în septembrie / octombrie și în februarie / martie. Cererile pentru Programul Fellowship International de Cercetare al AP OSCE sunt acceptate în orice moment al anului, dar termenul limită pentru sesiunea de toamnă este 1 mai în fiecare an și 1 octombrie pentru cea de primăvară. Cererile trebuie să includă: formularul de aplicare completat; o scrisoare de intenție scurtă; Curriculum Vitae; copie a notelor; două scrisori de recomandare și o fotografie recentă.

Cererile completate pot fi transmise fie prin poștă, fie prin e-mail la:
DANA BJERREGAARD
Adunarea Parlamentară a OSCE
Tordenskjoldsgade 1
1055 Copenhaga K, Danemarca
Tel .: +45 33 37 80 40
E-mail: fellowship@oscepa.dk

Formularul de aplicare și mai multe detalii aflați aici.

Partenerii Programului